Koostisained

 Tervislik koorene kanapasta
300 gTäisterapastat
500 gBroilerifileed
400 ml10%-st kohvikoort
 Purk purustatud tomateid omas mahlas
160 gVärsket või külmutatud paprikat
 Väiksem sibul
2 tkKüüslaugu küünt
 Praadimiseks oliiviõli
 Vastavalt maitsele tšillit
 Soola
 Musta pipart
 Peotäis värsket basiilikut
Kuna lapsed armastavad pastaroogasid üle kõige, on see kõrge energiaväärtusega roog heaks võimaluseks peita sinna kasulikke köögivilju ja valgurikast kanaliha.

Daily koolisööklates toimuva projekti „Tähed taldrikus“ raames saavad sel nädalal tuhanded kooliõpilased nautida Fitlapi toitumisnõustajate tervislikumat versiooni rammusa koorekastmega pastast.

Retseptis kasutatud täisterapasta garanteerib täisväärtusliku ja toitva kõhutäie, vitamiinidest pungil tomat ja krõmpsuv paprika lisavad kanapastale mahlakust ning basiilik annab roale itaaliapärast maitsenüanssi. Tänu lihtsale valmistusviisile ja kiirele valmimisajale, on see roog ideaalne kõhutäide pärast väsitavad koolipäeva ja sobib ka nädalavahetusel perega nautimiseks.

Valmistamine

  • Pane täisterapasta soolaga maitsestatud vette keema. 
  • Samal ajal koori ja tükelda sibul, küüslauk ning paprika. 
  • Prae pannil või paksu põhjaga potis kana, lisa sellele paprikasegu ja sibul, lõpuks lisa ka purustatud küüslauk. 
  • Sega eraldi kausis kokku kohvikoor ja tomatikaste ning lisa siis kana ja paprika segule. 
  • Nüüd on aeg ka kastet maitsestama asuda. Julgemad võiksid lisada pisut punast tšillit. Tagasihoidlike maitsete austajatele piisab mustast piprast ja soolast. 
  • Kui pasta on keenud, nõruta see, lisa kastmele ja sega läbi. 
  • Serveeri hakitud värske basiilikuga.
Oma Maitse