Koostisained

 Kreemine valge veini kanahautis
 Kanakoivad
 Sibulad
 Küüslaugud
 Oliiviõli
 Meresool
 Must pipar
 Paksud peekoniribad
 Või (82%)
 Šampinjonid
 Valget veini
 Vahukoort
 Petersell
Kreemine valge veini kanahautis ehk Prantsuse keeles coq a vin blanc on üks mõnusamaid eineid, kui see õigesti valmistada, pikalt hautades ja rasvast koort kasutades. Naistepäevaks sobib see roog kenasti!

Valmistamine

  • Haki peeneks sibul ja küüslauk, lõika viiludeks ka paksud peekoniviilud. Haki ka petersell. Lõika viiludeks või sektoriteks ka seened.
  • Maitsesta kanakoib soola ja pipraga ning prae õlis pannil krõbedaks. 
  • Võta kanad pannilt ära ja prae samal pannil sibul, küüslauk ning peekon. Lisa ka seened. 
  • Nüüd pane pannile tagasi ka kana ja lisa juurde valge vein. Hauta 45-50 minutit.
  • Nüüd võta kana pannlt ära, lisa koor ja keeda kaste läbi. Lisa pannile tagasi ka kanakoivad. Raputa peale petersellihake. 
  • Söö kas kartuli, pasta või riisiga.
  • Head isu!

Vaata, kuidas valmistada kreemist valge veini kanahautist:

Oma Maitse