Valmistamine


Kana-kartuli ahjuroog
  • Lõika kana tükkideks ja pane suurde kaussi. Lisa juurde kooritud ja neljaks lõigatud kartulid.
  • Nirista peale oliiviõli, värskelt pressitud sidrunimahla, maitsesta pressitud küüslaugu, kuivatatud rosmariini, musta pipra, cayenne pipra ja meresoolaga. 
  • Sega kätega kõik ühtlaseks ja lase kanal-kartulil mõned tunnid marineeruda. 
  • Tõsta kana ja kartulid ahjuplaadile, lisa juurde puljongit ja marinaad. Valmista ahjus 180 kraadi juures 45-60 minutit. Vastavalt sellele, kuidas kana ja kartul valmivad tuleb ka aeg valida.
  • Kui kana on küps, rösti kartuleid veel eraldi mõned minutit kõrgel temperatuuril ahjus. 
  • Serveeri kana ja kartulid koos tzatziki kastmega.
  • Head isu!
Kreeka dipikaste ehk tzatziki: 
  • Koori ja seejärel riivi terve kurk, maitsesta soolaga ja lase seista. 
  • Kurna läbi marli välja enamus kurgist tulnud veest, sega kokku Kreeka jogurti ja pressitud küüslauguga. 
  • Maitsesta soola, musta pipra, cayenne pipra ja värskelt pressitud sidrunimahlaga. 
  • Haki dipikastmesse ka tilli. Maitse ja timmi kastet vastavalt soovile.
  • Söö koos sidrunise kana-kartuli roaga.
  • Head isu!

Vaata, kuidas muuta lihtne kana ja kartulid Kreeka pidusöögiks:

Vaata ka kuidas valmistada ahjuroa juurde Kreeka dipikaste ehk tzatziki: