Valmistamine

Seakael

  • Maitsesta seakael soola ja pipraga ning pane porgandi ja sibula padjal ahjuvormis ahju. Ahju võiks eelsoojendada (200 C) ja siga võiks olla ahjus nii 65 minutit.
Kartuli-bataaditamp

  • Koori kartulid ja bataat.
  • Pane kartul keema. Kui kartul on poolpehme, lisa bataat.
  • Kui kõik on pehme, kergelt lagunev, vala suurem osa veest ära – jäta umbes 1,5 cm vett poti põhja.
  • Lisa potti 2 spl võid ja 4 spl hapukoort. Tambi läbi väikse kuumuse peal. Väga pudruks pole vaja teha.
  • Lisa maitseks soola-pipart ja pisut laimi (see tasakaalustab bataadi magusat maitset).
Seenekaste

  • Sega pannil kokku õli, või ja jahu. Kuumuta see läbi, et ei jääks jahu maitset.
  • Lisa pidevalt segades vähehaaval pannile supp.
  • Lisa vahukoor. Mida rohkem vahukoort paned, seda vedelam kaste tuleb.