Koostisained

 Ratatouille
5 tkVärskeid tomateid
2 tkPunast sibulat
2 tkKüüslauguküüni
2 tkPaprikat
1 tkBaklažaani
2 tkSuvikõrvitsaid
 Meresoola
 Musta pipart
 Rosmariini
 Tüümiani
 Basiilikut
Toidublogija Silja Luide õpetab, kuidas teha ratatouille'i ehk imelist Prantsuse köögiviljahautist. Retsept aitab maitsvalt ning liigseid kulutusi tegemata rohkem köögivilju süüa. Proovige järele!

Valmistamine

  • Haki peeneks punane sibul, haki peeneks ka küüslauk.
  • Lõika sentimeetriste külgedega kuubikuks baklažan, suvikõrvits ja paprika.
  • Pane vesi keema, lõika tomatitelt ära südamik ja ehmata 30 minutiks keevas vees ning seejärel tõsta tomatid jäävette.
  • Koori tomatid, lõika pooleks, võta ära seemnesisu ja haki ka sentimeetrise küljega tükkideks. 
  • Nüüd pane panile oliiviõli ja prae sibulat ning küüslauku. 
  • Lisa ka suvikõrvits ja paprika, prae 5 minutit, lisa baklažaan, suvikõrvits ja tomatid.
  • Maitsesta, sega ja hauta ratatouille'i kuni 30 minutit. 
  • Hauta kuni kõik on pannil pehme, kuid ikka ühes tükis.
  • Naudi liha või kala kõrvale, või omaette roana.
  • Head isu!
KingitusOma Maitse

Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde