Samas on tegu meile lapsepõlvest juba tuntud juustu ja tomati saiaga, mis ahjust läbi käinud. Siinse retsepti puhul läheme aga natukene kaugemale ja vahetame kõik kohaliku tooraine välja. Proovige järele!

Vaata, kuidas valmistada hommikus üks laar imelisi ricotta-juustu ja tomatiga röstsaiu:

Valmistamine
  • Lõika leivast/saiast/sepikust paksud viilud ja grilli need pannil triibuliseks.
  • Haki kokku küüslauk, oregano ja tšilli ning sega see segu ahjuplaadil kokku kirsstomatitega. Lisa ka soola ja oliiviõli. Küpseta tomatid ahjus pehmeks.
  • Sega kokku eraldi kausis kokku ka ricotta, mozarella ja must pipar.
  • Purusta uhmris pastaks ka päikesekuivad tomatid, sega massi ka natukene veiniäädikat.
  • Nüüd võta saiaviil, hõõru küüslauguga, pane peale oliiviõli. Seejärel tomatipastat, siis juustusegu, siis basiilikulehed ja tomatid. Nirista peale veel oliiviõli.
  • Head isu!