Koostisained

     RETSEPT
    75 gPehme või
    0.5 tlSuhkur
    0.25 tlSool
    125 gNisujahu
    1 tkMuna
     KATE
    500 gKõrvitsaviilud
    2 tkKüüslauguküüs
    50 gVõi
    20 Salveleht
     Sool
     Suhkur
     Must pipar
    2 splPalsamiäädikakreem
    100 gFeta
    Viimasel ajal teen soolaseid tagurpidipirukaid, sest neid pole üldse keeruline valmistada — proovige ära!

    Valmistamine

    1. Mikserda kõik tainaained kokku ja sõtku siledaks palliks. Aseta tunniks külmkappi seisma.
    2. Rulli tainast jahusel pinnal pannisuurune ketas. Pane pann, mida saad pärast ahju tõsta, pliidile kuumenema.
    3. Kuumuta peeneks hakitud küüslauguküüned ja peaaegu kõik salveilehed väheses võis läbi, et maitsed eralduksid. Aseta nüüd kõrvitsaviilud pannile nii, et kogu pann oleks täidetud. Tõsta peale ja vahele ülejäänud võist lõigatud tükid. Raputa kiirelt kõrvitsatele soola, purustatud pipart ning veidi suhkrut. Kalla peale palsamiäädikakreem ning 70 g fetakuubikuid.
    4. Kuna kõrvits küpseb kiiresti, siis ei pea pannil seda kaua küpsetama, piisab 3–4 minutist.
    5. Kõige lõpuks aseta rullitud tainaketas kaaneks peale ning lükka 200-kraadisesse ahju keskmisele kõrgusele 20 minutiks küpsema. Võta pann ahjust, aseta serveerimisalus selle peale ja kalluta kogu kupatus teistpidi. Serveerides puista pirukas üle salveilehtedega.
    Oma Maitse