Koostisained

  • 4 portsjonit
 RETSEPT
500 gLõhefilee
2 tkŠalottsibul
200 mlPuljong
200 mlKuiv valge vein või puljong
2 tkLoorberileht
5 tkPipratera
1 tkPorgand
0.5 tkKaalikas
0.5 tkJuurseller
2 tkKartul
1 tkVäike pastinaak
1 tkVäike porru
1 tkVäike lillkapsas või brokoli
 Õli
 KASTE
200 mlRõõsk koor 35%
200 gSulatatud juust
2 peotäitSuured kapparid
 Sool
 Must pipar
Ma ei armasta pikalt pliidi ääres askeldada ja sellepärast mulle lõhe meeldibki — see saab alati väga kähku valmis, ükskõik, kas supis, ahjupraes või siis selles ühepajatoidus.

Valmistamine

  1. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Kuumuta paar minutit. Lisa puljong, vein, loorberilehed, pipraterad ning suupärasteks kuubikuteks lõigatud porgand ja kaalikas. Lase keema ja hauta 5 minutit.
  2. Pane juurde parajad juurselleri-, kartuli- ja pastinaagitükid, ratasteks lõigatud porru ja väikeste õisikutena lillkapsas. Kui kasutad brokolit, lisa see hiljem koos lõhega. Sega läbi ja hauta veel 10 minutit.
  3. Seejärel lisa suurteks suupärasteks tükkideks lõigatud lõhe. Kata pott kaanega ja lase 7–10 minutit haududa. Küpsemisaeg sõltub kalatükkide suurusest.
  4. Samal ajal valmista kaste. Lase koor väikeses potis keema, lisa tükkide kaupa sulatatud juust ja sega, kuni juust ja koor on sulanud ühtlaseks.
  5. Eemalda kapparitelt varred ja haki viljad peenemaks. Sega kastmesse, maitsesta soola ja pipraga. Võid serveerida ühepajatoitu ja kastet eraldi või koos.
PromoOma Maitse