29.06.2015, 11:52
Kergelt vürtsikas avokaado-kurgikreemsupp

Kergelt vürtsikas avokaado-kurgikreemsupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g Pikk kurk
- 300 g Küps avokaado
- 1.5 spl Demerara suhkur
- 2 tl Tai roheline karripasta
- 1 tk Värskalt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
- 6 spl Hakitud värske koriander
- 3 dl Jääkülm vesi
- Meresool
SERVEERIMISEKS
- Hakitud koriander
- Kooritud või koorimata krevetid
1. Koori ja tükelda kurgid ja avokaadod. Jäta avokaadode kivid alles.
2. Pane kõik ained blendrisse ja töötle kreemjaks. Vajadusel tee seda kahes osas.
3. Maitsesta meresoolaga. Viska avokaadoseemned suppi, see hoiab ära vedeliku tumenemise, kata supp toidukilega ja aseta tunniks külmikusse.
4. Supi võib valmis teha ka eelmisel päeval, aga hoia avokaadode kivid serveerimiseni sees.
5. Tõsta igale portsjonile 2 tl hakitud koriandrit, mõned koorimata krevetid või supilusikatäis kooritud krevette. Kõrvale paku röstitud Gruusia leiba.