Koostisained

  • 4 portsjonit
450 gõrna metskitseliha või lihaveise fi leed
3 slsojakastet
2 küüslauguküünt
2 sllaimimahla
150 gerinevaid salatitaimi münti, basiilikut, koriandrit või peterselli
 õli
 soovi korral värsket kurki
 KASTE:
2 punast tšillit
3 slsojakastet või teriyaki-kastet
2 sllaimimahla
2 sltumedat suhkrut
 õhukesi laimikoore ribasid
Taldrikul saavad kokku otsekui kaks päriselus tasakaalu tagavat aspekti: magus ja soolane ning tuline ja külm. Kerge, parajalt hõõgava tulisusega salat. Retsept, mis sind püüdlustes hätta ei jäta, eeldusel et valid parima kvaliteediga liha.

Valmistamine

  1. Eemalda lihalt suuremad kelmed. Kui tegemist on väga kopsaka lihalõiguga, lõika sellest ristikiudu 5 cm paksused lõigud.
  2. Ühenda kausis soja, purustatud küüslauk ja laimimahl, lisa liha või lihalõigud ning lase vähemalt 1 tund maitsestuda.
  3. Nõruta lihatükk leemest ning grilli või pruunista kuumal pannil igalt küljelt 1–2 minutit (sisu võiks jääda toores). Mähi seejärel fooliumisse ning lase 10–15 minutit järelküpseda.
  4. Haki tšilli peeneks. Sega kausis suhkru hulka laimimahl ja pisut laimikoort, seejärel sojakaste ja hakitud tšilli. 
  5. Ühenda rebitud salatilehed ja maitseürdid ning sega vähese õliga. Soovi korral lisa tükeldatud kurk.
  6. Lõika valmis lihalõigud õhukeselt ning aseta salatile, vala peale kaste.
PromoOma Maitse