Kerge salat õrnast lihast ja tulisest tšillist
RETSEPT: Kaie Mei24.01.2019

Foto: Seljamaa Fotostuudio
Koostisained
450 g | õrna metskitseliha või lihaveise fi leed |
3 sl | sojakastet |
2 | küüslauguküünt |
2 sl | laimimahla |
150 g | erinevaid salatitaimi münti, basiilikut, koriandrit või peterselli |
| õli |
| soovi korral värsket kurki |
| KASTE: |
---|
2 | punast tšillit |
3 sl | sojakastet või teriyaki-kastet |
2 sl | laimimahla |
2 sl | tumedat suhkrut |
| õhukesi laimikoore ribasid |
Taldrikul saavad kokku otsekui kaks päriselus tasakaalu tagavat aspekti: magus ja soolane ning tuline ja külm. Kerge, parajalt hõõgava tulisusega salat. Retsept, mis sind püüdlustes hätta ei jäta, eeldusel et valid parima kvaliteediga liha.
Valmistamine
- Eemalda lihalt suuremad kelmed. Kui tegemist on väga kopsaka lihalõiguga, lõika sellest ristikiudu 5 cm paksused lõigud.
- Ühenda kausis soja, purustatud küüslauk ja laimimahl, lisa liha või lihalõigud ning lase vähemalt 1 tund maitsestuda.
- Nõruta lihatükk leemest ning grilli või pruunista kuumal pannil igalt küljelt 1–2 minutit (sisu võiks jääda toores). Mähi seejärel fooliumisse ning lase 10–15 minutit järelküpseda.
- Haki tšilli peeneks. Sega kausis suhkru hulka laimimahl ja pisut laimikoort, seejärel sojakaste ja hakitud tšilli.
- Ühenda rebitud salatilehed ja maitseürdid ning sega vähese õliga. Soovi korral lisa tükeldatud kurk.
- Lõika valmis lihalõigud õhukeselt ning aseta salatile, vala peale kaste.



Loe lisaks
Ajakiri
Tekst ja fotod: Tuuli Mathisen