Koostisained

  • 4 portsjonit
 4 viilu ciabattat
 oliiviõli
2 slsidrunimahla
 rohelist sibulat
 murulauku
200 gricottat
3-4 slpaksemat hapukoort
 peotäis rohelisi herneid
 peotäis kestadest kooritud värskeid aedube või värskeid edamame-ubasid (sobivad ka külmutatud)
 värskeid hernevõrseid, värsket münti
4 värsket sparglivart
 soola ja pipart
Krõbe ciabatta, millele on sätitud ürdine ricotta ja sellele veel värskeid ubasid, herneid ja spargleid, on kerge suutäis, millest suviti isu niipea täis ei saa. Saiake sobib hästi vahekäiguks palaval ajal, kui laisklemine parasjagu pooleli, või ka kergeks eelroaks näiteks aiapeo alguses.

Valmistamine

  1. Määri ciabatta-viilud oliiviõliga ja rösti ahjus või pannil krõbedaks. Haki roheline sibul ja murulauk. Sega ricotta hapukoorega ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
  2. Blanšeeri värsked herned ja oad. Selleks aja vesi keema, lisa veidi soola ning keeda herneid ja ubasid vees umbes minut aega. Kurna ja kalla siis kiirelt jääkülma vette. Kui kasutad põldubasid, siis koori need nüüd väliskestast, mis on mõrkja maitsega. Edamame-ubade puhul ei ole seda vaja teha.
  3. Lõika sparglilt ülemine ots ära ja tõmba kartulikoorijaga sparglivarrest õhukesed ribad. Aseta igale röstsaiale paar lusikatäit ricotta-kreemi, sinna peale säti õhukesed spargliviilud, spargli ülemine ots, blanšeeritud oad ja herned. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale oliiviõli ning pudista mõned oksad hernevõrseid ning värsket münti. Serveeri kohe.
Oma Maitse