07.06.2012, 08:57
Kartuli-porrusupp suitsuheeringaga
Klassikaline prantslaste vichyssoise on kohandatud Vene köögis suitsuheeringaga. Valmib kergelt ja maitseb üsna hästi ka jahtunult.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Porrulauk
- 500 g Kartul
- 2 tk Heeringafilee (kergelt suitsumaitseline)
- Piim
- 2 spl Oliiviõli
- 30 g Või
- 2 dl Rõõsk koor
- Murulauk (või till)
- Sool
- Must pipar
Leota väga soolaseid heeringafileesid mõnda aega piimas ning seejärel
lõika need võimalikult peenelt kuubikuteks. Lõika puhastatud porru valge
osa rõngasteks – kui kasutad ka rohelist osa, muutub supp rohekamaks –
ja kooritud kartul kuubikuteks. Kuumuta suures potis oliiviõli ja või.
Prae selles porrut kuni pehmenemiseni ning lisa kartul. Sega mõni minut ja
lisa nii palju keeva vett, et see ulatuks sõrme jagu üle kartuli-sibula.
Kuumuta keskmisel tulel kartulite pehmenemiseni. Püreesta veidi jahtunult.
Lisa koor, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult maitserohelise ja heeringakuubikutega.