Kana punase veini kastmes
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 kg Kana
MARINAAD
- 2 lehte Loorber
- 1 pudel Punane kuiv vein
- 1 tl Tüümian (kuivatatud)
- Sool
- Must pipar
PAJAROOG
- 250 g Suitsupeekon
- 60 g Või
- 8 tk Šalottsibul
- 1 tl Õli
- 2 sl Nisujahu
- 1 l Kanapuljong
- 2 tl Tomatipasta
- 2 sl Petersell (hakitud)
- 250 g Šampinjonid
1. Sega omavahel vein, loorber, tüümian, sool ja must pipar. Aseta tükeldatud broiler või kintsud ja koivad marinaadi. Lase jahedas üleöö maitsestuda.
2. Pruunista hakitud peekonit pannil, kuni üleliigne rasv eraldub. Pane majapidamispaberile nõrguma. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista šalottsibulad. Tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja pruunista poolitatud šampinjonid.
3. Tõsta kanatükid marinaadist ja kuivata majapidamispaberiga. Sulata pannil ülejäänud või ja õli ning pruunista kanatükke mõlemalt poolt paar minutit. Aseta suurde ahjupotti.
4. Prae pannil jahu ja lisa vähehaaval segades kuum puljong. Vala puljong ahjupotti kanatükkidele. Lisa marinaad, šalottsibulad, šampinjonid, peekon ning tomatipasta. Hauta pliidil keskmisel kuumusel 1 tund, kuni kaste on paksemaks keenud ja kana küps. Puista üle hakitud peterselliga ning serveeri ahjukartulite ja Prantsuse saiaga.