Koostisained

    500 glehttainast
    1 muna
     tuhksuhkrut
     TÄIDIS:
    200 gpakikohupiima
    250 gtoorjuustu
    2 muna
    1 dlsuhkrut
    1 tlvanillsuhkrut
    200 gkülmutatud kirsse + 0,5 dl suhkrut
    Kas teadsid, et struudel on pea 250 aastat vana küpsetis, mis pärit Austria-Ungari keisririigi ajast? Meie pagaritöökodades valmistatakse erinevaid magusaid struudleid ja neist ehk levinumad on õunastruudel ja kirsi-kohupiima täidisega variant. Viimase retsepti toomegi siin ära, nii et võiksid väärikat magusat pirukat ise kodus küpsetada. Ahjusooja krõbeda struudli nimel polegi vaja palju vaeva näha — kui ei viitsi ise tainast teha ja rullida, siis võib kasutada ka poes müüdavaid. Paberõhukese isetehtud tainaga struudel on aga ületamatu. Antud kogusest saad 10 struudlilõiku.

    Valmistamine

    1. Sulata lehttainas ja rulli kergelt jahusel laual piklikuks tükiks. Sega kohupiim, toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Kuumuta külmunud kirsse koos suhkruga kastrulis keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni kirssidest eraldunud vedelik on haihtunud. Jahuta.
    2. Määri kohupiimasegu tainale ja raputa peale kirsid. Keera pikemast servast rulli. Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nii et lõikepind jääb alla, ja pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.
    PromoOma Maitse