02.07.2018, 15:09
Kääritatud salsa cruda
Tegemist on suurepärase viisiga kääritada hiliskevadisi ja suviseid puu- ja köögivilju ning kasutada ära seisma jäänud jogurti- või keefirivadak. Kääritamiseks piisaks ka ainuüksi soolveest, kuid vadak kiirendab protsessi ja lisab ensüüme.
FOTO:
Koostisosad:
Kääritatud salsa cruda
- Kurk
- 2 tk Küpset tomatit
- 2 tk Sibulat
- 25 g Viilutatud talisibulat
- Kakitud peterselli või tilli
- Sidruni värskelt pressitud mahla
- Mahedamaitseline värske tšilli
- 70 g Küpseid kirsse (kivita)
- 20 g Himaalaja roosat soola
- 960 g Jogurti- või keefirivadakut või vett
- 2 l Klaaspurk
Küpsed puuviljad annavad salsale mõnusa meki. Kirsside asemel võid kasutada küpseid mangosid, aprikoose, virsikuid või ploome.