Valmistamine
  • Kui tegemist ei ole mahekurgiga, siis koori see. 
  • Haki kõik köögiviljad ja pane need suurde kaussi. 
  • Lisa sidrunimahl, viilutatud tšilli, ja kirsid. 
  • Vispelda sool ja jogurti- või keefirivadak purgis hästi kokku, lisa kausi sisu ja sega kõik korralikult läbi. 
  • Sulge purgi kaas tihedalt ja lase kuni 10 päeva toatemperatuuril seista (suvel on segu valmis umbes 4 päevaga).
  • Keera paar korda päevas purgilt kaas maha, sest purki koguneb käärimise kõrvalsaadusena süsinikdioksiidi. 
  • Teine võimalus on katta purk musliini/marli ja kummipaelaga, kuid sel juhul ei ole lõpp-produkt nii kihisev. 
  • Kui köögiviljad on sinu maitse järgi hapud, hoia neid külmikus ja söö salsa kuu aja jooksul ära. 
  • Lusikatäis või kaks kääritatud /salsa cruda/’t on suurepärane lisand mistahes einele, samuti võid seda lisada oma igapäevasele salatile. 
  • See on äärmiselt värskendav!