Maailmas on tuhandeid juustusorte, mis viivad keele alla. Sama lugu on ka juusturoogadega, need lasevad juustudel oma parimaid tüübiomadusi välja tuua.
Kus erinevaid juustusid kasutada?
• Mozzarella sobib salatitesse, vormiroogade kihtide vahele või üleküpsetamiseks.
• Tilsit-tüüpi juustud, nagu Atleet, on head igapäevased võileivajuustud.
• Toorjuustudest on hea valmistada kreeme ja kastmeid.
• Sulatatud juustud ja sinihallitusjuustud sobivad hästi nii suppidesse kui ka kastmetesse maitset rikastama ja neid kreemisemaks tegema.
• Fromage de chèvre ehk kitsepiimajuustud on maitserikkad ning sobivad leivakatteks ja suppide ja kastmete täiustamiseks.
• Gouda — poolküpset tüüpi juust on heade sulamisomadustega, tihe, hea kasutada võileibadel, salatiks, aga ka soojade võileibade katteks ning gratineerimiseks.
• Parmesan on maitselt vägev ja võimas, tõeline juustukuningas. Sobib pastale, risotole ja üldse teiste juustude maitset täiendama.
5 mõnusat juustust rooga — soolasest magusani!

