Maailmas on tuhandeid juustusorte, mis viivad keele alla. Sama lugu on ka juusturoogadega, need lasevad juustudel oma parimaid tüübiomadusi välja tuua.

Kus erinevaid juustusid kasutada?

Mozzarella sobib salatitesse, vormiroogade kihtide vahele või üleküpsetamiseks.

• Tilsit-tüüpi juustud, nagu Atleet, on head igapäevased võileivajuustud.

• Toorjuustudest on hea valmistada kreeme ja kastmeid.

• Sulatatud juustud ja sinihallitusjuustud sobivad hästi nii suppidesse kui ka kastmetesse maitset rikastama ja neid kreemisemaks tegema.

Fromage de chèvre ehk kitsepiimajuustud on maitserikkad ning sobivad leivakatteks ja suppide ja kastmete täiustamiseks.

• Gouda — poolküpset tüüpi juust on heade sulamisomadustega, tihe, hea kasutada võileibadel, salatiks, aga ka soojade võileibade katteks ning gratineerimiseks.

• Parmesan on maitselt vägev ja võimas, tõeline juustukuningas. Sobib pastale, risotole ja üldse teiste juustude maitset täiendama.

5 mõnusat juustust rooga — soolasest magusani!

PromoOma Maitse