29.09.2016, 14:29
Juustuleib tumeda õllega
Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 dl Nisujahu või graham-jahu
- 4 dl Mitmeviljajahu
- 3 spl Pruun suhkur
- 3 tl Küpsetuspulber
- 1 tl Sool
- Must pipar
- 3.5 dl Porterõlu
- 150 g Täisrasvane riivitud juust
- 2 spl Sulatatud või
- Soovi korral erinevad seemned (päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, linaseemned)
1. Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali.