Jaanalinnuliha-carpaccio värske salatiga
Carpaccio on minu jaoks puhas ja kirglik toit. Jaanalinnuliha on selle jaoks parim: ülimalt delikaatne, metsiku maitsenüansiga, punane ja rasvavaba. Samas võid kasutada hirve-, põdra- või veisefileed.
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Jaanalinnufilee
- Oliiviõli
- Sinep
- Sool
- Must pipar
- Värsked maitseürid nt tüümian, petersell, majoraan
- Kvaliteetne punaveiniäädikas või sidrunimahl
- Parmesan
SALAT
- 1 osa Erinevad salatilehed
- 1 osa Rukola
- 6 tk Redis
- 3 spl Oliiviõli
- 1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
- 1 tl Mesi
- Sool
- Must pipar
- Basiilikulehed
- 100 g Parmesan
1. Rulli filee tugevalt toidukilesse ja pane umbes tunniks sügavkülma, et liha täielikult taheneks. Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud. Pintselda taldrik oliiviõli ja sinepiga ning aseta sinna ühekordse kihina jaanalinnuviilud. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud ürte, nirista üle punase veini äädika ja õliga. Soovi korral pintselda liha ka pealt sinepiga. Raputa carpaccio’le parmesanilaastud. Lase roal enne serveerimist 15 minutit maitsestuda.
2. Viiluta redised või lõika peenteks ribadeks. Soovi korral võid need pooleks tunniks panna sidrunimahla ja meega maitsestatud jääkülma vette karastuma. Sega valmis salatikaste: õli, sidrunimahl, mesi, maitseained ja basiilik. Pese ja kuivata salatilehed ja rukola, lisa rediseviilud ja parmesanilaastud ning nirista üle salatikastmega.