Koostisained

     SAMETKOOGIKESED
    175 gSuhkur
    1 tkMuna
    3 tlPunane toiduvärvipasta
    1.5 tlValgeveiniäädikas
    50 gSulatatud või
    130 mlKeefir
    100 gNisujahu
    15 gKakaopulber
    0.5 tlSooda
    1 näpuotsatäisSool
     TOORJUUSTUKREEM
    75 gToorjuust
    150 mlRõõsk koor 35%
    30 gSuhkur
    1 splVärskelt pressitud sidrunimahl
    3 tkKaunistuseks maasikas
    6 tkMündileht
    Ameerika Red Velvet Cake’i muutumismäng glamuurseks Pariisi kohvikukoogikeseks.

    Valmistamine

    1. Kuumuta ahi 175 °C. Pane 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber. Vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, vahustamise lõpupoole lisa toiduvärv. Sega juurde sulatatud või, veiniäädikas ja keefir. Sega omavahel kuivad koostisained ja sõelu osade kaupa tainasse. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 20 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase koogil jahtuda, enne kui vormist eemaldad. Siis löö 6 cm läbimõõduga koogivormiga koogist välja 12 ketast.
    2. Kuni kook ahjus küpseb, valmista toorjuustukreem. Vahusta toorjuust, suhkur ja koor omavahel tihedaks vahuks, vispelda hulka sidrunimahl. Pane segu pritskotti, mis on varustatud 1 cm läbimõõduga tüllega, või lõika lihtsalt ühekordsel pritskotil sama laialt ots maha. Pritsi igale kettale seitse kreemitupsukest ja tõsta kaks ketast teineteise peale. Lõika iga maasikas kuueks sektoriks. Aseta kolm maasikasektorit koogikesele ja kaunista mündilehega. Koogikesed seisavad õhukindlas karbis külmikus kaks päeva.
    KingitusOma Maitse