18.09.2015, 15:04
Hernepüreesupp koorega
FOTO:
Koostisosad:
- 200 g värskeid või külmutatud herneid
- 1 tk sibul
- 1 tk porgand
- 4 dl lihapuljongit
- 2 sl võid
- 1 sl nisujahu
- 1 dl piima
- soola
- 1 dl rõõska koort
Köögiviljad pesta, koorida ja tükeldada suuremateks kuubikuteks. Köögiviljakuubikud kuumutada pooles koguses võis, lisada keev puljong ning herned. Keeta kuni köögiviljad on pehmed ning püreerida. Piimakastme valmistamiseks sulatada potipõhjas ülejäänud või, lisada jahu ning kuumutada tekstuuri muutumiseni. Valada juurde kuum piim ning keeta kastme paksenemiseni. Lisada piimakaste püreele ning kuumutada keema. Maitsestada soolaga. Serveerida rõõsa koorega ja kaunistada hernevõrsega.