Koostisained

  • 30 min
  • 4 portsjonit
  • Soolane
  • Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
 Latked
5 tkKartulit (kooritud)
1 tkSibul (kooritud)
2 slJahu
2 tkMuna (kergelt lahti löödud)
1 tlSoola (vähem, kui soovite süüa suhkruga)
 Jahvatatud pipart maitse järgi
 Praadimiseks rapsiõli
Latked on hästi tuntud ja armastatud roog juudi toidulaual. Õlis küpsetatud kartulipannkoogid on traditsiooniline Hannuka toit, kuna sümboliseerib ime, kus õli jätkus põlemiseks kaheksaks päevaks.

Kartulipannkoogid maitsevad hästi röstitud pardi või hane lisandina. Samuti võib neid süüa hommikusöögiks koos hapukoore või majoneesiga.

Valmistamine

  • Koori, puhasta ja riivi kartulid ja sibul.
  • Sõela abil suru kartuli-sibulamassist võimalikult palju vedelikku välja.
  • Pane riivitud ja pressitud mass kaussi, lisa jahu, munad, sool ja pipar ning sega läbi.
  • Kuumuta suurel sügavapõhjalisel pannil õli. Õli peab katma täielikult panni põhja.
  • Lusika abil vormi pätsikesed ja prae kuumas õlis niikaua, kui on ühtlaselt pruunid ja krõbedad.
  • Valmis latked aseta resti või köögipaberi peale nõrguma.
  • Serveeri koheselt hapukoore või majoneesiga või magusate latkede puhul suhkruga.
Maitsed.ee

Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde