Koostisained

  • 2t 30min
  • 8 portsjonit
  • Linnulihasupid
  • Keedetud
  • Lõuna, Õhtusöök
 Goldene Joih ehk kanasupp
1 tkSuur kana
1 tkSuur sibul
2 tkPorgandit
1 tkPorrulauk
1 tkNaeris (veeranditeks lõigatuna)
2 tkVarssellerit (suurte tükkidena)
1 tkOksa peterselli
 Soola
 Valget pipart
 Vabalt valitud lisandid nagu mandlid, muna, pasta
Kõikide aegade lemmik ja asendamatu šabatisupp. Väidetava raviomaduste poolest pakutakse suppi ka kõigi haiguste ravimiseks ning seetõttu on roa tuntud teine nimi Juudi penitsiliin.

Valmistamine

  • Pane kana potti, lisa 2l vett ning aja keema, seejärel eemalda vaht.
  • Lisa suurteks tükkideks lõigatud köögi- ja juurviljad, petersellioksad (lehed jäta serveerimiseks), sool, valge pipar.
  • Keeda väga madalal tulel 2 tundi, lisades vett, kui vaja.
  • Peale ühetunnist keetmist tõsta kana leemest välja, eemalda liha. Järelejäänud kana tõsta potti tagasi ja jätka keetmist.
  • Kurna puljong, eemalda üleliigne rasv köögipaberiga või kui oled supi päevaks ette teinud, siis külmikust võttes koori lusikaga üleliigne rasv.
  • Mõni minut enne serveerimist lisa liha, peenikesed niitnuudlid või mõned muud lisandid ja keeda, kuniks pehmed.
  • Serveeri hakitud petersellilehtedega.
  • Supile võid lisada safranit, tüümiani või ka väikese kanamuna.
Maitsed.ee