29.05.2014, 12:27
Grillvardad ja värske ürditšatni
Roheline ürditšatni sobib grillitud lihade ja suitsumaitsega ülihästi kokku, andes neile juurde mõnusalt kepsakat nüanssi. Suvisel ajal on tšatnit valmistada eriti mugav, kuna värskeid ürte on saada korraga ja kuhjaga. Tasub kindlasti proovida, sest tegu on tõelise maitsehitiga.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Sealiha (kaelakarbonaad) või
- 500 g Seafilee
MARINAAD
- 1 tl Sool
- 3 sl Sidrunimahl
- 3 sl Oliiviõli
- 3 oksa Petersell (hakitud)
- 1 tl Tüümian või salvei (hakitud)
- 1 küüs Küüslauk (purustatud)
- Must pipar (purustatud)
ÜRDITŠATNI
- 2 dl Koriander (värske)
- 2 dl Münt (värske)
- 1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
- 0.5 tl Sool
- 1 sl Suhkur
1. Sega marinaadiained, lõika liha parajateks grilltükkideks ja pane marinaadi sisse. Pigista marinaadis olevaid lihatükke kätega, et maitse paremini liha sisse läheks. Lase marinaadis olla vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Grilli vahetult enne serveerimist.