14.09.2015, 18:32
Grillitud vimb karulaugukreemiga
FOTO:
Koostisosad:
Vimb
- 1 tk korralik vimb
- peotäis tilli
- õli
- soola, pipart
Karulaugukreem
- suur peotäis karulauku
- head õli
- sidrunit
- 1 tk munakollane
- 1 tl sinepit
- natukene soola
Grillitud vimb
Puhasta vimb, lõika maha uimed ning tee selja peale sisselõiked – nii küpseb kala ühtlasemalt. Määri kala seest ja väljast õliga, maitsesta soola ja pipraga. Topi kõht tilli täis ja küpseta Big Green Eggis 250 kraadi juures mõlemalt poolt 3–4 minutit (olenevalt kala suurusest).
Karulaugukreem
Pane pestud ja tükeldatud karulauk kannmikserisse ja vala vähehaaval õli juurde, kuni karulauk püreestub. Klopi munakollane koos sinepi ja sidrunimahlaga lahti. Lisa karulaugupüree ja sega pidevalt vispliga, kuni mass on paksenenud. Maitsesta.
Retseptid: Ants Uustalu, Ööbiku Gastronoomiatalu