14.09.2015, 18:32
Grillitud sparglid kahele (Salti moodi)
FOTO:
Koostisosad:
- 200 g puhastatud valget sparglit (võib kasutada ka rohelist)
- 500 g tomateid
- 15 g münti (lisaks mõni väike leht garneeringuks)
- 30 g peensoola
- 50 g crème fraîche’i (rammusat hapukoort)
- 30 g puhastatud metsapähkleid
- 30 g rukolalehti
- värsket mädarõigast
- soola, pipart
- valget veiniäädikat
Eelsoojenda grill või grillpann. Purusta tomatid kannmikseris ja aseta sõela sisse nõrguma. Maitsesta nõrgunud vesi soola ja valgeveiniäädikaga. Haki münt hästi peeneks ja sega soolaga.
Viiluta mandoliiniga kaks sparglit õhukesteks laastudeks ja aseta jäävette. Rösti metsapähklid pannil, kuni need on kuldsed. Purusta kergelt.
Hõõru sparglid õrnalt toiduõliga kokku ja grilli ühelt poolt umbes 1 minut kõrgel kuumusel, kuni saavutad ilusad grilltriibud ja kuni spargel on küps. Tõsta paberile nõrguma. Lõika sparglid kolmeks ja serveeri supikausis. Maitsesta mündisoolaga. Lisa mõlemasse kaussi supilusikatäis tomativett, teelusikatäis crème fraîche’i, metsapähklid ja sparglilaastud. Viimaks garneeri värskete rukolalehtede ja riivitud mädarõikaga.