01.06.2016, 15:45
Grillitud kaheksajalg

Grillitud kaheksajalg
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Suurem kaheksajalg (1-1,3 kg)
- 200 ml Kuiv valge vein
- 1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
- 3 tk Pipraterad
- 0.75 kl Extra virgin oliiviõli
- Lehtpetersell
- Sool
- Must pipar
- Balsamico
1. Puhasta kaheksajalg, eemalda tindikott ja soovitatavalt ka pea. Aja pott kuumaks, vala potipõhja paar tilka õli ning aseta kaheksajalg potti. Prae kuumal tulel, kuni kaheksajalast tuleb vesi välja. Lisa vein, sidrunimahl, pipraterad. Vala peale vett ning keeda tasasel tulel tund aega või natuke rohkemgi, kuni kaheksajalg on terava noaga katsudes pehme. Jahuta toatemperatuurini. Eemalda nahk, mis tuleb kergelt ära.