FOTOD | Purgikana: teistmoodi - limonaadiga - valmistatud pidupäevaroog
Kui soovid pidupäeval ette võtta klassikalise ahjuprae asemel midagi veidi teistsugust, kuid siiski pidulikku, siis selleks sobib huvitava valmistamisviisiga purgikana. Selle saladus peitub selles, et kana küpseb purgi otsas, mis annab lihale juurde huvitava meki.
Koostisosad:
Purgikana
- Kasuta, mis tahes limonaadi, ka kaljaga valmistatult jääb see maitsev!
- Jahutatud terve broiler
- 1 tk 0,33L limonaad plekkpurgis
- Laimisektoreid
Marinaad
- 2 tk Apelsini riivitud koor
- 2 tk Laimi riivitud koor
- 1 sl Vedelamat mett
- 2 tl Hakitud tüümiani
Kartuli-juurselleripüree
- 750 g Kartulit
- 300 g Juursellerit
- Soola
- 75 g Võid
- Piima
Juustune kartulipüree
- 1 kg Kartuleid (koorimata kogus)
- Soola
- 2 sl Parmesani
- 50 g Sinihallitusjuustu
- 1 dl Kohvikoort
- 50 g Võid
“See retsept on saanud inspiratsiooni klassikalisest õllepurgil kana küpsetamise ideest. Siin on terve kana aga eelnevalt apelsinimarinaadi asetatud ning järgmisel päeval küpsetatud purgi peal valmis. Kusjuures õlle asemel on kasutatud hoopis magusat limonaadi, mis ahjukanale mõnusat magusat mekki jagab,” annab nõu Rannamõisa linnuliha.ee blogi perenaine Ragne Värk.
Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast.
Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.
Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma.
Aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit.
Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Serveeri lisandina kõrvale näiteks erinevaid püreesid.