Koostisained

  • 2t 0min
  • Linnulihatoidud, Soolane
  • Ahjus, Keedetud, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
 Purgikana
 Kasuta, mis tahes limonaadi, ka kaljaga valmistatult jääb see maitsev!
 Jahutatud terve broiler
1 tk0,33L limonaad plekkpurgis
 Laimisektoreid
 Marinaad
2 tkApelsini riivitud koor
2 tkLaimi riivitud koor
1 slVedelamat mett
2 tlHakitud tüümiani
 Kartuli-juurselleripüree
750 gKartulit
300 gJuursellerit
 Soola
75 gVõid
 Piima
 Juustune kartulipüree
1 kgKartuleid (koorimata kogus)
 Soola
2 slParmesani
50 gSinihallitusjuustu
1 dlKohvikoort
50 gVõid
Kui soovid pidupäeval ette võtta klassikalise ahjuprae asemel midagi veidi teistsugust, kuid siiski pidulikku, siis selleks sobib huvitava valmistamisviisiga purgikana. Selle saladus peitub selles, et kana küpseb purgi otsas, mis annab lihale juurde huvitava meki.

“See retsept on saanud inspiratsiooni klassikalisest õllepurgil kana küpsetamise ideest. Siin on terve kana aga eelnevalt apelsinimarinaadi asetatud ning järgmisel päeval küpsetatud purgi peal valmis. Kusjuures õlle asemel on kasutatud hoopis magusat limonaadi, mis ahjukanale mõnusat magusat mekki jagab,” annab nõu Rannamõisa linnuliha.ee blogi perenaine Ragne Värk.

Valmistamine



Purgikana

  • Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast.
  • Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.
  • Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma.
  • Aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit.
  • Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Serveeri lisandina kõrvale näiteks erinevaid püreesid (retseptid allpool).
Kartuli-juurselleripüree
  • Koori kartulid ja juurseller ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel nõruta. 
  • Sulata või pliidil, vala köögiviljadele ning alusta siis mikserdamist. 
  • Poole pealt hakka juurde lisama piima. 
  • Lisa seda niipalju, kui saavutad endale sobiva paksuse. 
  • Maitsesta.
Juustune kartulipüree
  • Koori kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 
  • Nõruta, lisa kartulitele seltsiks ülejäänud vajaminevad komponendid ning tambi pudrunuiaga kohevaks püreeks.

Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast.

Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.

Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma.

Aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit.

Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Serveeri lisandina kõrvale näiteks erinevaid püreesid.

Oma Maitse