Valmistamine


Purgikana

  • Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast.
  • Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.
  • Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma.
  • Aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit.
  • Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Serveeri lisandina kõrvale näiteks erinevaid püreesid (retseptid allpool).
Kartuli-juurselleripüree
  • Koori kartulid ja juurseller ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel nõruta. 
  • Sulata või pliidil, vala köögiviljadele ning alusta siis mikserdamist. 
  • Poole pealt hakka juurde lisama piima. 
  • Lisa seda niipalju, kui saavutad endale sobiva paksuse. 
  • Maitsesta.
Juustune kartulipüree
  • Koori kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 
  • Nõruta, lisa kartulitele seltsiks ülejäänud vajaminevad komponendid ning tambi pudrunuiaga kohevaks püreeks.

Patsuta kana majapidamispaberiga vajadusel kuivemaks ning maitsesta soolaga nii seest kui ka väljast.

Sega marinaadi ained kokku ning hõõru kanale. Lase lihal maitsestuda 3 tundi kuni üleöö.

Vahetult enne küpsetamist ava limonaadipurk ning vala umbes veerandi klaasijagu limonaadi ära (vajalik, et küpsemisel purgist üle ei tuleks vedelik). Seejärel aseta kana purgile istuma.

Aseta kogu kupatus ahjuplaadile (võid soovi korral vormi lõigata ka 5-6 apelsiniviilu). Pista ülemisse pea-avavusse paar laimisektorit.

Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Serveeri lisandina kõrvale näiteks erinevaid püreesid.