Valmistamine
  • Haki kõik juurviljad ja liha suupäraseks.  
  • Kuumuta pannil õli ja prae selles liha, sibul ning paprikad, ka porgandid. Hauta kuni kogu segu on valmis. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka seitsme vürtsi segu (pulbristatud kaneel, must pipar, paprika, kardemon, koriander, köömned ja muskaatpähkel).
  • Teises pajas hauta riis nii, et see on veel kergelt al dente
  • Nüüd sega riis ja lihasegu kokku, lisa ka hakitud petersell ja pähklid.
  • Rulli lahti taigen ja vooderda sellega õliga määritus väiksem kauss. Tõsta riisi-lihasegu kaussi ning kata pealt taignaga.
  • Nüüd tõsta uzi-päts ahjuplaadile ja valmista 180-200 kraadises ahjus kuldseks. Võtab umbes pool tundi.
  • Enne söömist määri musta pipraga maitsestatud sulavõiga.
  • Serveeri koos salati ja jogurtikastmega.
  • Head isu!