21.06.2017, 10:56
FOTOD JA RETSEPT | Pagulasena Eestisse tulnud Hassam valmistas Kuldmoka restoranis Süüria rahvusrooga Uzi't
Süüriast pärit külaliskokk Hassan toimetas eile restorani Kuldmokk köögis, pottidest tõusis auru ja kella 12 ning 15 vahel serveeriti huvilistele Lähis-Ida riisirooga nimega uzi või oozy.
FOTO:
Koostisosad:
Lähis-Ida riisiroog Uzi (Oozy)
- Liha vastavalt eelistusele (kanakintse, veiseliha, seahakkliha jne.)
- Basmati riisi
- Oliiviõli
- Sibulat
- Piunast paprikat
- Rohelist paprikat
- Kollast paprikat
- Porgandit
- Meresoola
- Musta pipart
- Võid (82%)
- Peterselli
- Piiniaseemneid
- Mandleid
- Seitsme vürtsi segu
- Lehttaigent
Uzi või oozy puhul on tegemist Süürias, Jordaanias ja Palestiinas asuva Levanti piirkonna roaga, mida valmistatakse suuremate kogunemiste, pulmade ajal, aga ka ramadanil. Tegemist on lihtsa, kuid mõnusa roaga, kus juurviljad, liha ja riis valmistatakse ahjus lehttaignas.