21.12.2016, 15:39
Eero vanaema pidusai kaneeliga
FOTO:
Koostisosad:
TAINAS
- 50 g Värske pärm
- 0.5 dl Käesoe vesi
- 100 g Või
- 3 dl Piim
- 0.5 tl Sool
- 1 dl Suhkur
- 1 tl Uhmris peenestatud kardemon
- 900 g Nisujahu
TÄIDIS
- 150 g Või
- 1 dl Suhkur
- 0.5 spl Jahvatatud kaneel
- Leotatud seemneteta rosinad
- Tükeldatud sukaad
1. Sega tainas valmis ja jäta tunniks-kaheks kerkima. Siis jaota see kaheks võrdseks osaks ja rulli laiaks – umbes 5 mm paksuselt. Laota tainale lusikaga täidis, mis on pliidi peal valmis sulatatud. Keera rulli. Lõika rullist 6 cm pikkused jupid ja laota need vormi nagu roosinupud.
2. Täidise tegemisel panime rosinate asemel jõhvikaid ja kuna õiget apelsinisukaadi ei leidnud, siis kasutasime Lätis tehtud n-ö looduslikku sukaadi marjadest ja puuviljadest, eriti mõnusaks muutsid selle ebaküdooniatükid. Lisasime omapoolse täiendusena täidisele ka natuke martsipani.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit.