11.09.2015, 17:27
Cambozola juust ingveripirniga
FOTO:
Koostisosad:
- 1 pk Cambozola juustu
- 4 tk pirni
- 50 g Kreeka pähkleid
- palsamikreemi
- ingverit 2 cm
- 1 tl kaneeli
- 1 tk tähtaniisi
- valget palsamiäädikat
- suhkrut
- 100 ml apelsinimahla
- 100 g oliiviõli
- 200 g salatirohelist
- soola ja pipart
Valmista pirnidele magushapu marinaad. Aja vesi (250 ml) keema, lisa tähtaniis, kaneel, ingveriviilud ning maitse järgi valget palsamiäädikat ja suhkrut. Marinaad peab olema magushapu. Viiluta pirnid pikuti (koos seemnete ja koorega), vala peale kuum marinaad ja lase jahtuda.
Valmista salatikaste, segades kokku apelsinimahla ja -õli, ning maitsesta soola, pipra ja palsamiäädikaga. Pane salat kaussi, maitsesta kastmega. Lisa maitsestatud pirnid, tükeldatud juust, raputa peale purustatud Kreeka pähklid ja kaunista palsamikreemiga