Brõnsaga hinkalid
Koostisosad:
TAINAS
- 500 g Nisujahu
- 2 dl Vesi
- 1.5 tl Sool
TÄIDIS
- 400 g Brõnsa
- Petersell (hakitud)
- Aedtill (hakitud)
- 2 spl Või (pehme)
- Küüslauk (soovi korral)
- 1 leht Loorber
- mõned terad Vürts
SERVEERIMISEKS
- Maitseroheline
- Hapukoor
Taina jaoks tee jahu sisse süvend, lisa sool. Sega järk-järgult jahu süvendisse lisatud veega tihkeks ja ühtlaseks tainaks. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Külmast võttes rulli tainas jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10–12 cm läbimõõduga ringid.
Sega riivitud brõnsa hakitud ürtide, pehme või ja soola-pipraga. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Keera tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümber tihedalt kokku, et mahlad keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaleid hoia nakkumise vältimiseks jahusel pinnal. Kuumuta potis vesi, lisa sool, loorberileht ja mõned vürtsiterad. Keeda hinkaleid 10 minutit. Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.