Brita beseerull
Koostisosad:
RETSEPT
- 100 g Mandlilaastud
- 4 tk Munavalge
- 220 g + 0.5 dl Suhkur (peeneteraline)
- 1 sl Maisitärklis
- 1 sl Sidrunimahl
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 100 g Toorjuust
- 200 g Vaarikad (sobivad ka külmutatud)
1. Rösti mandlilaastud kuumal pannil kergelt pruunikaks. Sega hoolikalt ja jälgi kuumust, et laastud kõrbema ei hakkaks.
2. Pane küpsetuspaber 30 x 40 cm suurusele ahjuplaadile ja puista üle poole koguse mandlilaastudega.
3. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, vahustamist jätkates lisa järk-järgult 220 g suhkrut. See toiming võtab 5–7 minutit aega. Sega käsitsi juurde tärklis ja sidrunimahl ning klopi mõni minut lusikaga. Määri munavahutainas ettevaatlikult küpsetuspaberile, tasanda ja puista peale ülejäänud mandlilaastud. Küpseta 170-kraadises ahjus 18 minutit.
4. Ahjust välja võttes kummuta beseeplaat tagurpidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda küpsetamisel abiks olnud paber. Lase beseel täielikult jahtuda.
5. Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde toorjuust. Kui segu on ühtlane, lisa (külmutatud) vaarikad. Sega ja kata sellega besee, kuid jäta ääred veidi vabaks. Keera besee küpsetuspaberi abil rulli.