Brasiilia rahvusroog feijoada
Koostisosad:
Feijoada
- 1 kg musti ube
- 1 tk loorberileht
- 600 g pehmet ja mitte eriti rasvast soolasealiha (lõigatud umbes 3 x 3 cm tükkideks)
- 500 g suitsuribi
- 2 tk suitsusealiha vorsti (viilutatud)
- 250 g peekonit (viilutatud)
- 2 tk sibulat (viilutatud)
- 2 tk küüslauguküünt (hakitud)
- 400 g vinnutatud loomaliha (ribastatud)
- 400 g maniokijahu
- 5 tk kooritud ja viilutatud apelsini
- 1 tk kapsapea (hakitud hästi peenikeseks)
Kõrvale
- keeduriisi
Serveerimiseks
- õli, soola, punase pipra teravat kastet
Feijoada on maitseküllane ja tõeliselt toitev roog. Korralik kiusatus. Toit, mida võidki sööma jääda.
Feijoada on musta oa hautis vorstikeste, suitsusealiha ja vinnutatud loomalihaga. Feijoada’t serveeritakse riisi ja hautatud kapsaga, peale raputatakse maniokijahu; kõrvale käivad puhastatud ja viilutatud apelsinid ja hästi terav piprakaste. Kõrvale sobivad joogi poolest niihästi õlu kui ka Caipiriña.
Musta oa hautis vorstikeste, suitsusealiha ja vinnutatud loomalihaga
Valmistusviis (10 inimesele):
Keeda oad koos loorberilehega umbes 4 liitris vees, kuni nad on hästi pehmed. Samal ajal küpseta suitsu- ja soolaliha ning vorstikesed (umbes 20 minutit), kalla potti.
Pruunista peekon suures potis kuldseks, lisa veidi õli, sibul, küüslauk ja oad koos natukese keetmisvedelikuga ning lase keeda, et moodustuks maitse ja kaste pakseneks. Seejärel lisa kõik lihad ja lase küpseda umbes 30 minutit, et maitsed seguneksid. Lisa natuke soola ja pipart. Eriti hea on üleöö seisnud ja maitsestunud feijoada.
Kapsas: kuumuta natuke õli küüslauguga, lisa hästi peeneks hakitud kapsas ja sool. Kata pann kaanega ja lase haududa 5–10 minutit. Serveeri riisi ja hautatud kapsaga.