Aurutatud tuur tšillise maasikakastme ja spinatiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Tuurafilee
- Sool
- 0.5 tk Laim
- 3 cm jupp Ingver
- 3 küünt Küüslauk
- Must pipar
- 2 sl Oliiviõli
- 80 g Spinat (värske)
- Koriander (värske)
KASTE
- 5 tk Maasikad
- Till (värske)
- Sool
- Must pipar
- Oliiviõli
1. Püreesta maasikad ja hakitud tšilli, maitsesta soola ja pipraga ning lisa nii palju õli, et saaksid sobiva tekstuuriga kastme.
2. Tükelda tuurafilee kaheks sobivaks portsjontükiks ning maitsesta soolaga. Aseta tükk kolmnurgaks kokku volditud küpsetuspaberi keskkohta ning maitsesta laimist ja riivitud ingverist pressitud mahlaga ning hakitud küüslaugu ja musta pipraga, soovi korral ka oliiviõli ja väikese pundi koriandriga. Voldi küpsetuspaberi servad kinni, aseta kinnine pakk ahjuplaadile ning küpseta kala 200-kraadises ahjus kümmekond minutit.
3. Kala küpsemise ajal kuumuta hakitud küüslauk pannil õlis kuldseks. Eemalda pann tulelt ja lisa spinatilehed. Sega hästi läbi ning tõsta kuumadele serveerimistaldrikutele. Paiguta peale küpsekala ja puista üle värske koriandriga. Nirista peale maasikakaste.