Aurutatud Hiina pelmeenid ehk jiaozi
Koostisosad:
AURUTATUD HIINA PELMEENID EHK JIAOZI
- 300 g Delikatess-seahakkliha
- 1 spl Sojakaste
- Sool
- 1 tl Seesamiõli
- 1 tl Shaoxingi riisivein, kuiv šerri või valge vein
- 1 dl Peeneks hakitud kapsas
- 2 tl Riivitud ingver
- Hakitud roheline sibul
- Valge pipar
- 1 pk Wonton tainaruudud
KASTE
- 1 spl Sojakaste
- 1 spl Riisiäädikas
- 1 tl Suhkur
- 1 tl Riivitud ingver
- 1 tl Riivitud küüslauk
- Soovi korral hakitud tšillipipar
AURUTATUD KÖÖGIVILJAD
- Ideaalselt sobivad aurutamiseks brokoli, lillkapsas, porgand, aeduba, suhkruherned ja kapsas
Pelmeenid
1. Sega hakkliha sojakastme ja veidikese soolaga, lisa siis seesamiõli ning Shaoxingi riisivein. Kata kauss kilega ning jäta umbes 20 minutiks külma.
2. Piserda hästi peeneks tükeldatud kapsas soolaga, see aitab üleliigse vee välja ajada. Tõsta kapsa hulka ka ingver, roheline sibul ja valge pipar ning töötle mõni minut. Lisa kapsas hakklihale.
3. Aseta iga wonton´i-ruudu keskele 1 tl täidist, niisuta ääred ning vormi sobiva kujuga taskud.
4. Aurutamiseks aja vesi potis või pannil keema. Tõsta aurutuspoti põhjale küpsetuspaber ning aseta pelmeenid paberile. Auruta kaanega kaetult umbes 5 minutit.
5. Kastme puhul sega omavahel koostisained ning serveeri koos aurutatud Hiina pelmeenidega.
Aurutatud köögiviljad
1. Puhasta ja tükelda köögiviljad. Aseta küpsetuspaberiga kaetud auruti põhjale ning kata kaanega. Erineva küpsemisajaga köögivilju ära kokku pane. Aurutatud köögiviljad peaksid olema pigem krõmpsud ehk al dente kui ületöödeldud.
2. Maitsesta vähese soolaga ning enne serveerimist võid köögiviljad sulavõiga üle kallata. Rasvaine aitab nii köögiviljade maitset esile tuua kui ka paremini omastada neis sisalduvaid toitaineid.