Koostisained

  • 40 min
 RETSEPT
1 kgSibul
1 kgPorgand
 Päevalilleõli
1.5 kgLambaliha (aba ja ribi)
15 teraMust pipar
1 peotäisKoriandriseemned
1 peotäisBarbarissimarjad
1 peotäisVürtsköömen
6 peadKüüslauk
1 kgPikateraline riis
1.5 lPuljong lambalihast või kuum vesi
 Sool
 Tšilli (soovi korral)
 Värske koriander
Plovil on ajaloos olnud pulmaaja pidutoidu roll.

1. Tükelda sibul poolratasteks ja porgandist lõika peened pikad ribad – julienne. Kuumuta pannil õli ning prae sibul läbi. Tükelda abaliha suupärasteks tükkideks ja pruunista koos ribidega õlis suuremas potis, milles kavatsed kogu plovi valmis teha. Võimalusel eelista malmpotti.

2. Lisa lihale uhmerdatud pipraterad ja koriandriseemned, barbariss, peo vahel peenemaks hõõrutud vürtsköömned, sool ja soovi korral tšilli. Sega vürtsid lihaga läbi ning tõsta juurde praetud sibul. Alanda veidi kuumust.

3. Suru liha ja sibulasegu sisse küüslaugupead. Koorida ei ole küüslauku vaja. Kui sibul ja liha on koos vürtsidega kergelt läbi hautatud, lisa peale kiht porgandit.

4. Pese riis läbi ja laota ühtlase kihina porganditele. Vala kuum puljong või vesi roale. Hauta keskmisel temperatuuril algul paarkümmend minutit kaane all ja siis hästi vaiksel kuumusel veel 10–20 minutit. Kaant ära vahepeal paota ja segada ei ole ka vaja.

5. Kui riis on parajalt pehme ja vedelikku enam põhjas ei ole, on plov valmis. Nüüd sega plov läbi ja timmi soolasust. Serveerides tõsta peale ohtralt värsket koriandrit.

Oma Maitse