15.09.2015, 14:24
Apelsini-suitsukanasalat krõbeda toortatra, juustuküpsiste ja avokaadokastmega
FOTO:
Koostisosad:
Kaste
- 1 tk apelsini pressitud mahl
- 0.5 tk küpset avokaadot
- 2 sl oliiviõli
- tl mett
- näpuotsatäis soola
Juustuküpsis
- 6 sl riivitud juustu
Apelsini-suitsukanasalat
- 8 sl toortatart
- 1 sl võid
- soola
- 1 tk väiksem apelsin
- 3 peotäit salatilehti
- 225 g suitsutatud broilerikintsuliha või juba enne valmis küpsetatud linnuliha
Töötle kõik kastme ained saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks. Seejärel pane ahjuplaadile 6 pisikest juustukuhjakest (piisavate vahedega) ning küpseta 200 kraadi juures u 5 min, kuni juust on laiali sulanud.
Sulata pannil 1 sl võid ning seejärel rösti toortatart seni, kuni see kergelt kuldse jume omandab. Maitsesta soolaga. Koori apelsin, eemalda noaga üleliigne valge osa ning fileeri õhukesteks viiludeks. Sega omavahel salatilehed, toortatar ja apelsiniviilud. Jaota salat taldrikutele, nirista peale kastet ning kõige peale aseta linnuliha. Serveeri koos juustuküpsistega.