25.08.2016, 11:01
Ahjupasta sidruni ja törtsu rummiga
Sama retsepti võib kasutada ka ilma ahjus küpsetamata, kuigi kuuma käes krõbedaks küpsenud juust on siiski mõnus.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Tagliatelle pasta
- 200 ml Pastakeeduvesi
- 400 g Suvikõrvits
- Õli
- 1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
- 0.5 dl Rumm
- 200 ml Rõõsk koor 35%
- 50 g Parmesan
- Sool
- Must pipar
- 50 g Riivitud juust
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta 200 ml keeduvett kõrvale, kurna ülejäänu ning jäta tagliatelle sõelale nõrguma.
2. Tükelda suvikõrvits. Kuumuta pannil veidi õli ning pruunista suvikõrvitsat mõni minut. Lisa riivitud sidrunikoor ja rumm ning lase minutike podiseda, et alkohol aurustuks. Vala juurde koor, pastakeeduvesi ja riivitud parmesan ning maitsesta segu soola ja pipraga.
3. Tõsta pasta ahjuvormi, vala kaste peale, sega hulka ka riivjuust ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni pasta on kastme endasse imenud ja pealt krõbedaks küpsenud.