16.09.2015, 18:01
Ahjuõunad metsapähklite ja vanillikastmega
FOTO:
Koostisosad:
Ahjuõunad
- 4 tk keskmist (haput) õuna
Täidis
- 60 g hakitud metsapähkleid
- 40 g mett
Vaniljekaste
- 2 dl piima
- 4 tk munakollast
- 40 g mett
- vaniljesuhkrut
Õuntel võtta südamikud välja ja täita need hakitud pähkli-meeseguga. Õunte täitmiseks võib kasutada ka rosina-võitäidist või teistest kuivatatud puuviljadest valmistatud täidiseid. Täidetud õunu küpsetada 200°C juures 8-10 minutit. Serveerida kuumalt jahutatud vaniljekastmega. Kastme valmistamiseks vahustada munakollased ja mesi ning lisada piim. Segu kuumutada vesivannil kastme paksenemiseni (mitte keeta) ning seejärel jahutada.