Koostisained

  • 12 portsjonit
 PÕHI
2 tkmuna
2 dlSuhkur
60 gVõi
0.5 dlmesi (vedel)
7 dlJahu
1 tlKüpsetuspulber
 VAHELE
1.5 kgHapukoor
3 dlsuhkur
Kook, mis vajab külmikus läbiimbumiseks ja maitsestumiseks vähemalt 12 tundi. Mida tumedamaks põhjad küpsetad, seda tugevama maitsega koogi saad.

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas 5 palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-7 minutit. Purusta 1 tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.

KingitusOma Maitse