Koostisained

  • 10 portsjonit
4 muna
3,5 dlsuhkrut
2 dlpäevalille-, rapsi- või muud toiduõli
400 gporgandeid
4 dljahu
2 tlküpsetuspulbrit
1 tlsoodat
3 tlkaneeli
 tuhksuhkrut
Rikkalike ja kallite kookide retsepte leiab kõikjalt, seda enam on väärtuslikud need kiired ja lihtsad klassikud, mida saab valmistada ka vähestest ainetest ja kohe. Sügise juurde kuulub üks suur ja kohev porgandikook, mis läheb seistes aina paremaks. Õli asemel võid kasutada ka sulatatud võid, kuid õliga jääb kook mahlasem.
Valmistamine
  1. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa õli, peeneks riivitud porgandid ja omavahel segatud kuivained.
  2. Vala tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50–55 minutit. 
  3. Serveerides raputa peale tuhksuhkrut.
KingitusOma Maitse