Koostisained

    2 muna
    2 dlsuhkrut
    2 dlrapsiõli
    2 dlhapupiima
    4 dlnisujahu
    2 tlküpsetuspulbrit
    2 tlvanillsuhkrut
    4-5 dlmarju või õunu
     vormi määrimiseks veidi võid ja mannat ülepuistamiseks
    2-3 tlserveerimiseks tuhksuhkrut
    See kook on pärit ajast, mil oma esimesse koju kolisin. Külalisi vooris uksest ja aknast ning uutest naabritestki said üsna pea meie pere sõbrad. Tuhiseva elu keskel sattus meie vahel millegipärast ringlema just see koogiretsept, mille võlu ilmnes kohe olukorras, kus sõbrad poole tunni pärast kohale lubasid tulla, kuid mul endal alles imiku jaoks püree tegemine pooleli oli — lühikese ajaga valmiv kook osutus tõeliseks õnnistuseks. Kook on kohev ja marjane, mitte liiga kuiv ega magus. Ka ei pea eriti pead vaevama katteainetega: sobivad kõik aia- ja metsamarjad. Enam lihtsamat gurmeed pole olemas ja nii ongi sellest koogist saanud märkamatult meie peres tõeline “teeneline”.
    Valmistamine
    1. Sega omavahel muna, suhkur, õli ja hapupiim. 
    2. Ühenda hoolikalt kuivained ja lisa vispliga üsna kergelt ja ruttu segades eelmisele massile. 
    3. Vala tainas ettevalmistatud vormi, raputa peale marjad ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. 
    4. Kui kasutad õunu, lisa need tükeldatult tainale ja vala alles siis tainas vormi. 
    5. Serveerides sõelu peale tuhksuhkrut.
    HEA TEADA! Kook jääb kõige mõnusam hapupiimaga. Keefir ja hapukoor sobivad ka, ent tainas jääb tihkem ega kerki nii hästi.
    KingitusOma Maitse