Koostisained

  • 8 portsjonit
 PÕHI
5 dljahu
1,5 dlkakaopulbrit
 veidi soola
2 dlsuhkrut
2 tlsoodat
2,5 dlmajoneesi
1 tlvanillsuhkrut
2,5 dlvett
 VAHELE
300 g30% hapukoort
2 dlkompotikirsse
 PEALE
3 slkakaopulbrit
40 gvõid
0,5 dlpiima
1 dlsuhkurt
1 tlvanillsuhkrut
Kook, kus pole ei muna ega võid, maitseb ikka uskumatult hea ja mahlane. Soovi korral võid kirsid ära jätta või asendada need teiste kompotiviljadega.
Valmistamine
  1. Sega kausis jahu, kakaopulber, sool, suhkur, sooda. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega kõik läbi. Vala tainas võitatud küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika pikisuunas pooleks.
  2. Määri kahe kihi vahele hapukoort ja lao peale nõrutatud kirsid.
  3. Glasuuri jaoks sega kastrulis kakaopulber, või, piim ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda 3 minutit. Jahuta pisut ning maitsesta vanillsuhkruga. Kui glasuur on jahtunud ja paksenenud, vala see koogile. Lase enne serveerimist külmkapis 3 tundi seista.
KingitusOma Maitse