Koostisained

  • 1 portsjon
  • Küpsetised
 TAINAS
2.5 dlpiim
50 gPärm
0.5 tlSool
0.5 tlKardemon (jahvatatud)
1 dlsuhkur
1 tkMuna
30 gvõi
7 dljahu
250 gvõi rullimiseks
 TÄIDIS
250 gvalmis vanillipuding
0.5 dlSuhkur
1 tkmuna
1 slKartulijahu
2 dlküpsetuskindel vaarikamarmelaad
 muna pintseldamiseks
 GLASUUR
2 dlTuhksuhkur
2 slVesi
Kes meist neid kondiitrilettidelt ei mäletaks... Aga kuidas neid ise teha?
Valmistamine
  1. Sega külma piimaga pärm, sool, kardemon, suhkur ja muna. Lisa sulatatud või ning jahu. Sega tainas kiirelt ühtlaseks, kuid ära sõtku. Rulli tainas jahuga üle puistatud laual laiali. Viiluta või õhukesteks viiludeks ja lao tainaplaadi keskele, kuid jäta servad vabaks, et need ulatuksid katma võiga kaetud tainast. 
  2. Rulli tainas 1,5 cm paksuseks plaadiks, keera kolmeks ja rulli uuesti õhukeseks. Tee nii kokku kolm korda. Rulli tainas lõpuks 15 x 30 cm plaadiks. Lõika sellest 20 sõrmelaiust riba. Venita tainariba veidi pikemaks, keera keerdu ja vormi lõtv pesa, sõlm vm kuju. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase jahedas tund aega kerkida.
  3. Kreemi valmistamiseks kuumuta kastrulis nõrgal kuumusel vanillipuding, suhkur, muna ja tärklis. Kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Tõsta tulelt ning jahuta.
  4. Pintselda saiad lahtiklopitud munaga ning tõsta peale 1 sl vanillikreemi ja 1 tl vaarikamarmelaadi. Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 minutit, kuni saiad on kuldpruunid.
  5. Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur ja vesi. Nirista teelusikaga glasuur saiakestele.
PromoOma Maitse