Miks jätsid kodumaa seljataha ja kolisid Inglismaale?
Ma kolisin Inglismaale, kui olin ainult 18-aastane. Ma olin palju kuulnud Inglismaa maalilistest maakohtadest ja maastikust, kuid eelkõige tahtsin iseennast avastada ja proovile panna just Londonis. London oli juba siis väga huvitav ja elav linn ning on siiani. Itaaliasse lähen ma alati uut inspiratsiooni otsima, pealegi on mu sealne kodu ju ainult paari lennutunni kaugusel.

Mis teeb kokast tõelise koka?
Maailma parimad kokad tunnetavad ära selle õige tasakaalu eri koostisosade ja komponendide vahel. Tõelisel kokal peab olema palju entusiasmi ja julgust, et proovida uusi huvitavaid maitseid. Peale selle ei tohiks ükski kokk karta rasket tööd ning pikki tööpäevi.

Itaalia köök oma traditsioonide ja puhaste maitsete poolest on alati olnud paljudele inspiratsiooniks. Mis on itaallaste saladus?

Meil ei ole saladust, kuid peame oluliseks kasutada ainult kvaliteetseid ja hooajalisi toiduaineid, millest sünnivad head ja lihtsad maitsed.

Mis sulle kõige rohkem meeldib Itaalia toitude juures?
Teadmine, et nendest ei saa kunagi isu täis ning suuremat jagu kohalikke toite on väga lihtne valmistada.

Kas Itaalias kogetud maitseid on võimalik ka mujal autentsena kogeda?
Muidugi, ilma mitte mingi kahtluseta. Näiteks Londonis on võimalik leida kõike, mida hing ihaldab, ja vahel isegi rohkem kui Itaalias kohapeal.

Sind ja Antonio Carlucciot on nimetatud Itaalia kokandusmaailma ristiisadeks. Milline on Itaalia köögi uus generatsioon?

Erakordselt tore on tõdeda, et meie järeltulijad on palju innovaatilisemad kui meie omal ajal. Nad pakatavad uutest ja põnevatest ideedest, ning neid kindlasti ootab erakordne tulevik.

Sinu suhe Jamie Oliveriga?
Nagu isa ja poeg.

Millised oleksid need viis toiduainet, mis on sinu köögis alati esindatud?
Nendeks on kohe kindlasti külmpressitud oliiviõli, parmesan, tomatid, jahu ja pärm.

Kokandusmaailma "isa ja poeg"

Jamie Oliver ei ole kunagi saladust teinud, kes on tema suur eeskuju ja mentor ning et austada ka oma Youtube'i kanalil Gennaro panust enese arengusse, on Jamie kokku pannud megamiksi Gennaro parimatest paladest, mida saad vaadata siit: