Peakokk Dmitri Rooz võtab ette väljakutse: Pakub 100le inimesel väga keerulist Bocuse d’Or Eesti võidutööd
Tuleval nädalal toimub restoranis Farm tippkokk Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja Bocuse d'Or 2017 serveerib eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutööd. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks on Peipsi koha unikaalses serveeringus.
„Võtsin ette omamoodi väljakutsuva ülesande serveerida küllalt keerulist kalarooga korraga sajale inimesele, sest peakokana loomulikult soovin pakkuda seda peale žüriid ka laiemale ringile,” ütleb Dmitri Rooz.
Rooz võitis sama tööga eelmise aasta sügisel toimunud Eesti eelvooru. Bocuse d’Or on prestiižseim kokakunsti võistlus maailmas. Esimest korda kutsuti Eesti osalema sellel maailma enim jälgitud kokandusvõistlusel 2008. aastal. Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d’Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda esindas ta Eestit sel võistlusel aastal 2010.
Dmitri on oma oskusi lihvinud ka paljudes Michelini tärnidega restoranides ja kuulsate kokkade juures (Restoran Noma - 2 Michelini tärni, Marc Veyrat - 3 Michelini tärni, Manuel Bergana - 2 Michelini tärni). Märtsis 2016 läheb Dmitri uue kogemuse järele Rootsi Rrestorani Geranium Bocuse d’Or kolmekordse võitja (Kuld, Hõbe ja Pronks) Rasmus Kofoedi juurde.
Üritust esitleb Eesti Maitsete Saatkond, mille eesmärk on arendada ja edendada kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel Eesti kaasaegset kööki ja selle kuvandit Eesti, tema piirkondade ja eestlaste etniliste alamrühmade eristatavate maitsete uurimise, väljatöötamise ja esindamise läbi.
ÕHTUSÖÖGI MENÜÜ
Vürtsikilujäätis krõbeda rukkileivaga
Suitsutatud pardifilee pardimuna kreemiga
Karusmarja-koriandri sorbee
Madalal temperatuuril küpsetatud koha ja kammkarbi ballotine
kreemja vahuveini kastmega
Meekook pärnaõiejäätise ja ebaküdoonia salatiga