Teine ja ehk kõige olulisem fakt, miks õppida ise lihunikuks: rahasääst. Näiteks terve kana ostmisel ning ise nülgimisel ja lahti lõikamisel hoiab raha kokku ligikaudu pooles ulatuses. Terve kana ostmine, ise lahti lõikamine on poole odavam, kui osta juba valmistükid poest. Kana, tervet kana, müüakse hinnavahemikus 1,80 eurot kilo eest kuni 2,5 eurot kilo eest. Kallimad tükid ehk koivad, tiivad, rinnafileed aga maksavad 3,5 eurost kuni 6 euroni kilo.

Võib tuua argumendina, et tervel kanal on vaid kaks kõike - kaks koiba, kaks tiiba, kaks fileed ning ülejäänu on vaid nahk ja kondid. See kõik on õige, kuid rupskitest ja ülejääkidest saab valmistada parimaid puljongeid, mida kasutada kallimate lõikude juures. Kana fileerimise tagajärjel tekib "kohustus" ülejäägist keeta mõnus leem.

Veise, sea ja muude suuremate loomade puhul, vähem kana ja lindude puhul, tähendab see muidugi korraks ehk suurmat väljaminekut ning edasi planeerimist, kuna lihakehad on suured. Samas on võimalik iga tükk lihast õige toidu valmistamiseks prepareerida, pakendada ja märgistada. See võimaldab sügavkülmast õige liha õigeks toiduks kiiresti leida.

Kana puhul annavad videos näidatud lihunikunipid ka uusi võimalusi kanatoitude valmistamiseks. Näiteks lõigates kana lahti selgroo poolt alustades on võimalik pool kana valmistada leivapõhjal ahjus nii, et kuumad kanamahlad imbuvad leiva sisse. Maitsev kombinatsioon.

Lisaks kõigele eelnevale tuleb ka mainida, et lihuniku töövõtted ei ole keerulised, tarvis on vaid väga head ja üliteravat nuga, kannatust ning soovi eksperimenteerida.

Vaata, kuidas kõige suurema kasuteguriga lõigata lahti kana: