57-aastane Nigella Lucy Lawson sündis 1960. aastal Inglismaal, Londonis. Ta on endise Inglismaa rahandusministri tütar ning tema ema kuulus Lyons Coffee asutajate hulka. Lawsonite perekonnale kuulus samuti Nigella lapsepõlves cateringi äri. Tal on lisaks vend Dominic ja õde Horatia ning üks poolõde ja poolvend. Nigella lapsepõlv ei kulgenud aga sugugi muinasjutuliselt, sest neiu ei tahtnud alluda õpetajate juhistele ning oli raske loomuga, sestap oli ta sunnitud kooli vahetama koguni 9 korda. Nigella on ka mitmes ajakirjas kommenteerinud oma lapsepõlve järgmiselt: „Minuga oli raske hakkama saada.“

Pärast keskkooli alustas naine ülikooli teed Oxfordis, kus ta õppis keeleteadust ning alustas pärast kooli lõppu tööd ajakirjanikuga. Ta töötas The Sunday Timesis ja hiljem aastaid vabakutselise ajakirjanikuna. Ent kirg toidu valmistamise ja kokakunsti vastu pesitses Nigellas juba lapsepõlvest saati. Nimelt ei suutnud naine unustada kunagi oma ema, kes tundis niivõrd suurt rõõmu kokkamisest ja talle sellega positiivset eeskuju andis. Peagi otsustas Nigella tavalise ajakirjaniku karjääri vahetada restorani kriitiku ameti vastu ning alustas enda esimese raamatu kirjutamist.

Nigella esimene raamat valmis 1998. aastal ning sellest sai totaalne müügihitt. Raamat „How to eat“ annab väärtuslikke näpunäiteid kokakunstis ning keskendub modernsetele kokakunsti lahendustele, aidates säästa aega. Nigella sõnul sündis raamatuidee, kui ta nägi peovõõrustajat pisarais, kelle kook polnud valminud õigesti. Tema raamatut müüdi üle 300 000 eksemplari. Järgmise raamatu andis Nigella välja 2000. aastal, mis keskendus peamiselt küpsetamiskunstile ning mida saatis samuti edu – 4 kuu jooksul müüdi raamatut üle 180 000 eksemplari. Peagi sättis naine sammud telesse ning 2002. aastal napsas ta endale juba parima kokasaate teleauhinna.

Nigella Lawson.

Ent kuigi Nigella on teinud eduka karjääri kokanduses, ei ta ole õppinud kokandust koolis ning talle ei meeldi, kui teda nimetatakse „kuulsaks kokaks.“ Lisaks ei näe Nigella ka ise end kokana või eksperdina selles valdkonnas. Naine on rõhutanud mitmeid kordi erinevates telesaadetes ja intervjuudes, et ta lihtsalt naudib toidu valmistamist ning see mõjub talle lõõgastavalt.

Nigella on abiellunud kahel korral, kuid mõlemad abielud on kahjuks purunenud ning lõppenud lahutusega. Eelmistest abieludest on naine sünnitanud kaks last – tütre Cosima ja poeg Bruno, keda ta aga hellitada ei kavatse. Ta on mitmeid kordi meedias avalikult sõnanud, et oma lastele ei kavatse ta jätta pennigi. Nimelt on Nigella selle poolt, et raha mitte teenima õppimine, rikub inimesed lihtsalt ära ja sellist saatust armastatud teletäht oma lastele ometi ei taha. Leib lauale tuleb võsukestel ise välja teenida – nõnda nagu naine omal ajal. Kusjuures Nigella pole ainus kuulus Briti kokk, kes nii talitada kavatseb – hiljuti ütles ka armastatud ja vihatud roppsuu Gordon Ramsay Briti kõmuajakirjale Daily Mail, et oma lastele ta oma miljoneid väärt pärandust jätta ei kavatse.

Raamatute kirjutamisel jälgib Nigella aga üht karmi põhimõtet: „Kui retseptist valmiv toit on selline, et ma ei söö taldrikut tühjaks… siis ma ei pane seda raamatusse. Retseptist valmiv toit peab olema nõnda hea, et ma ei suuda söömist enne lõpetada, kui taldrik on täiesti tühi.“ Nigella meelest peab olema toiduvalmistamine puhas rõõm, lõbus ja põnev: „Ma tahan, et inimesed tunneksid toidu valmistamisest rõõmu. Ja tulemustest. Ja ei seaks endale mingisuguseid piire.“

Ent naine ei paista silma aga mitte ainult oskusliku toiduvalmistamise, klassikaliste moodsate retseptide või oskuses luua lihtsast midagi imepärast, vaid ka atraktiivse välimuse poolest. Paljud nimetavad naist ilusaks, sümpaatseks ja seksikaks. Ta on võitnud lausa kõige seksikama koka tiitli. Ta võlub ühtlasi nii mees-, kui naissoost vaatajaid. The Guardian avaldas kunagi oma intervjuus, et naised armastavad Nigellat, sest soovivad olla nagu tema. Mehed aga armastavad Nigellat, sest tahaksid olla koos temaga.

Nigella on praeguseks välja andnud üle 11 raamatu, mida on müüdud üle 3 miljoni eksemplari üle maailma. Lisaks on Nigella korduvalt olnud kokasaate juht, külaliskohtunik „Meisterkoka“ saates ning ta on võitnud ka ülemaailmse auhinna parima toidu- ja joogisaate eest Nigella's Christmas Kitchen. 2013. aastal nimetati ta Briti viimase aasta kümnendi parimate kokkade hulka. Nigella annetab pidevalt heategevusele, mis on suunatud noorte naiste rinnavähi ennetamisele. Nimelt kaotas Nigella nooruses ühe oma õe, kes suri varajastes kolmekümnendates rinnavähki.