Nimi: Irma
Vanus: 24
Elukoht: Pärnumaa
Huvitavat: Irma on toidublogija, keda vaimustavad erinevad maitsed ja köögis eksperimenteerimine.

Nimi: Epp-Leen
Vanus: 22
Elukoht: Rapla
Huvitavat: “Küpsetamine on väga loominguline ja rahustav tegevus. Seda tehes pääseb muust maailmast välja, täpselt samamoodi on lugemisega. Samas peab alati keskenduma, sest iga küpsetis saab aru, kui sa päris kogu hingega asja juures ei ole.” ütleb ta. Epp-Leen armastab magusaid ja ilusaid küpsetisi.

Nimi: Elene
Vanus: 24
Elukoht: Tallinn
Huvitavat: Elene õpib toidutehnoloogiat. “Mulle meeldib katsetada uusi asju.” ütleb ta ning teda ei hirmuta ükski telgis välja käidav ülesanne. Ennekõike küpsetab Elene selleks, et teistele rõõmu valmistada. Ja küpsetab ta hästi. Itaalia restoran, mille ettekandjana Elene töötab, võttis tema juustu koogi retsepti suisa oma menüüsse.

Nimi: Anneli
Vanus: 31
Elukoht: Kose
Huvitavat: Anneli on ettevõtja ja kahe lapse ema, kes tegeleb start-upidega, sõidab tsikliga ja peab lugu tervislikest küpsetistest. Ta üritab tavalist valget suhkrut ikka tervislike alternatiividega asendada.

Nimi: Andrus
Vanus: 29
Elukoht: Võru
Huvitavat: Andrus töötab Võru linnas kokana, kasvatab kolme last, armastab mõistagi küpsetada ning kõigele lisaks leiab aega laulda kooris. Küpsetamistelgis rabab ta kohtunikke huvitavate retseptidega. Lillkapsas kiluga? Need kaks asja sobivad pirukasse ideaalselt.


Nimi: Ain
Vanus: 52
Elukoht: Turba
Huvitavat: Ain peab Turba alevikus kehalise kasvatuse ja ajaloo õpetaja ametit. Köögis on ta uljas riskija, kes miksib vaba käega erinevaid maitseid.Eriti peab mees lugu Itaalia köögist. Selle kohta on tal lõbus lugugi rääkida. “Itaalia mandliküpsis cantucci! Selle retsepti otsisin erinevatest allikatest ja lõpuks ei saanud kustkilt sellist mille maitse ja konsistents oleks minu maitset rahuldanud. Lõpuks tõlkisin google translatoriga Itaalia interneti lehtedelt ja sain selle mida soovisin.

Kuna otsisin retsepti kaua, siis neile kes retsepti küsivad jagan seda mittetäielikult. Jätan jagades mõne nipi või komponendi välja. Cantucci on nii maitsev, et nagistasin neid õhtuti. Tasapisi endale märkamatult kaal kasvas. Eelmise aasta veebruaris, vabariigi aastapäeva aktuse päeval unustasin pintsaku koju. Poolel teel ei muretsenud eriti, sest teadsin, et koolis riidekapis on ka üks. Kui pintsaku selga panin, olin nagu kileviiner. Sellest päevast küpsetan neid küpsiseid ainult tuttavatele. Vahel harva maitsen ka ise.”

Nimi: Terhi
Vanus: 31
Elukoht: Tartu
Huvitavat: Terhi on koduperenaine, kolme lapse ema. Pangaametnik, kuid viimased aastad lastega kodune olnud. Lisaks keerukatele küpsetistele, mis lummavad nii seest kui väljast on tema hobiks grillimine. Sel aastal osales tema tiim Pärnus toimunud barbeque grillivõistlustel ning seal saavutasid nad esikoha. Terhi kanditatuuri seadsid saatesse üles tema fännid.

Nimi: Rasmus
Vanus: 17
Elukoht: Elva
Huvitavat: Rasmus on koolipoiss Elvast, kel seljataga tubli küpsetamisstaaž. Juba 4.klassist alates on ta osalenud kokandusringis. See pole veel kõik. Rasmus on andnud välja soliidse kokaraamatu pizzaretseptidega: “Ma armastan pitsat, pole midagi parata”.

Nimi: Nikolai
Vanus: 25
Elukoht: Tartu
Huvitavat: Nikolai õpib Tartus hambaarstiks aga suhkrut see noormees ei karda vaid küpsetab väga vingeid torte. Küpsetamine on tema jaoks jooga ja vaimne puhkus. Paneb köögiukse kinni ja tegutseb. Nikolai sõbrad on tema ande suurimad austajad. Just nemad nõudsid, et noormees tingimata võistluses osaleks.

Nimi: Monika
Vanus: 30
Elukoht: Türi
Huvitavat: Monika on saate tervisliku liini esindaja. Nende pere üks lemmikuid on nõgesepirukas. Monika oskab tervislikku maitsvaks teha. Tema võitis Veski Mati retseptikonkursi oma salapärase šokolaadikoogiga. Monika nimetab oma hobidena söödavate (vähetuntud) taimede tundmist ja kasutamist toiduks, käsitööd ja kodukandi elu edendamist.


Nimi: Maiki
Vanus: 29
Elukoht: Viljandi
Huvitavat: Koduperenaine, kelle puhul on tegu tasase tegelasega, kes armastab küpsetada ja tütrega aega veeta.

Nimi: Liilia
Vanus: 36
Elukoht: Põlvamaa
Huvitavat: Liilia on puidufirma kliendihaldur. Ta on kolme lapse ema ja just lapsed andsidki ta saatesse üles. Liilia märksõnaks on kavalus. Ta suudab iga küpsetise tordist pirukani tervislikke köögivilju maitsvalt täis toppida. Katsetamises on Liilia meister kuna piima vastu allergilise poja tõttu tuleb välistada või ja koor.