Inimesed pöörduvad minu poole sageli oma tervisehädadega, sest eestlastel metsarahvana on kerge olla taimeusku. Võiks öelda et see on eestlase kõige vanem ja sügavam usk. Seega võib taimedega aidata enamust oma hädasid lahendada, sest usk on juba ju olemas. Põhjamaalaste põhilisemad probleemid on seotud liigeste ja ravimite valest või liigsest kasutamisest tingitud organismi funktsioneerimishäiretest, kus kogu keha talitlus on häiritud. Kõige rohkem vajavad inimesed tänasel päeval joodi, sest praegusel kireval ajal on ühiskonnas palju stressi. Talvisel ajal kimbutavad ka magneesiumipuudus ja loomulikult D-vitamiini puudus.

Kui räägime talvel terve olemisest, siis mis toite peaks sööma, et ei oleks vaja toidulisandeid ega lisavitamiine süüa?

Menüüs võiks olla kindlasti Eestis kasvanud tatar, kaunviljad ja köögiviljad, marjad, nõges, põdrakanep ja üldse taimesegusid ning kõiki piisavas koguses. Mina soovitan menüüsse ka vabalt kasvanud talukana mune ja mett.

Milliseid toiduaineid, Eesti toiduaineid peate Teie nii öelda supertoitudeks?

Minu supertoit iga päev on supilusikatäis õietolmu suiraga - see annab tugeva energialaksu terveks päevaks. Veel on supertoiduks mustad sõstrad, pohlad, jõhvikad, mustikad, peet ja porgand, nõges.

Millised maarohud või tinktuurid võiksid olla meie igapäevases tarbimises?

Soovitan juua sageli musta sõstra lehe ja pungateed ning angervaksateed kui haigus ligi hakkab tulema. Minu "99 tõverohu" retsepti järgi tehtud taimetinktuur on tänaseks väga paljude inimeste rohukapis. Need, kes seda korra on proovinud, teevad seda juba ise endale kasutamiseks. See sisaldab 19 taime ja taruvaiku. Kodus võiks teha endale veel naistepuna ja üheksavägise tinktuuri ärritava köha ravimiseks. Immuunsüsteemi jaoks päevakübara tinktuuri. Tinktuure kasutatakse tilkadena väikses koguses pikema perioodi vältel tervenemise jaoks.

Miks inimesed usaldavad enam toidulisandeid, kui vanarahvatarkust ja ei söö paremini, ei kasuta loodustooteid?

Selleks et saada tavatoidust kõik kätte, peab sööma väga teadlikult. Probleem võib olla ka selles, et kasvustimulaatorite ja taimekaitsevahendite kasutamine on kurnanud ära kasvupinnase ning viljades ei sisaldu enam toitaineid nii palju nagu aastakümneid tagasi. Seega kui ei kasuta mahetoitu, siis peab selleks, et vajalikud vitamiinid ja mineraalained kätte saada, sööma vilju väga suures koguses. Pealegi pole kellegi peal mõõdikut, mis mõõdaks, kas on söödud piisavalt või mitte. Ainukeseks mõõdupuuks on meie tervis.

Mille vastu või heaks on mõeldud välja tulnud "Metsamoori Eliksiir"?

"Metsamoori Eliksiiri" on väga hea võtta sõrmkübarajagu pingete maandamiseks, rahustamiseks ja stressi leevenduseks, organismi soojendamiseks. Teda võib muuseas ka peale määrida närvivalude korral ja pingete korral. Peale selle on Eliksiir tore üllatuskingituse tegemiseks või külalistele pakkumiseks, oma välismaa sõpradele kingituseks märgiks sellest, et eestlane on põline metsausku metsarahvas.